baby shima lagu penyondol

(VIDEO) Baby Shima Cipta Lagu Parodi ‘Sarang Penyondol’

ySetiap hari, media sosial kita digemparkan dengan kisah-kisah kontroversi yang melibatkan golongan artis.

Baru-baru ini, penyanyi popular Baby Shima telah menjadi tumpuan apabila muncul dengan lagu parodi yang memeriahkan lagi suasana.

ARTIKEL BERKAITAN :Ruhainies Putus Hubungan dengan Aliff Aziz, Fokus pada Kerjaya

Terinspirasi dari lagu popular “Sarang Dosa” yang asalnya dinyanyikan kumpulan El Hawa, Baby Shima berjaya mencipta lagu parodi menyentuh isu penyondol atau perosak rumah tangga orang.

Lirik lagu tersebut turut menarik perhatian netizen kerana lucu malah memberi mesej yang jelas.

Antara lirik yang dinyanyikan Baby Shima adalah, “Ganggu laki orang itu namanya penyondol, Kacau laki orang itu namanya tak laku, LU LUSM MUSM,” yang pastinya membuatkan pendengar gelak ketawa.

@babyshimaofficial#sarangpenyondol #babyshima #fyp

♬ original sound – Neng BabyShima – Neng BabyShima

Reaksi netizen terhadap lagu parodi ini sangat positif dengan ramai yang terhibur dan menganggap lagu tersebut sebagai hiburan yang menyegarkan.

Ini menunjukkan bagaimana karya seni, walaupun dalam bentuk parodi, dapat menyentuh hati dan memberi warna baru dalam kehidupan seharian.

Kreativiti Baby Shima dalam mencipta lagu penyondol ini tidak hanya memperlihatkan bakatnya dalam bidang muzik, tetapi juga memberi mesej penting tentang kesedaran sosial.

Lagu parodi ini tidak hanya sekadar hiburan semata-mata, tetapi juga satu peringatan kepada semua bahawa gangguan dalam rumah tangga adalah satu perkara serius yang perlu dielakkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top