Yusof Haslam berdoa untuk kebahagiaan anaknya, Syamsul Yusof

Yusof Haslam Yakin Anaknya, Syamsul Yusof, Akan Pulang Ke Rumah

Pengarah terkenal Datuk Yusof Haslam mendedahkan bahawa anak lelakinya, Syamsul Yusof, telah berhubung dengan ahli keluarga terdekat untuk berkongsi perasaan tentang keluarganya.

Menurut Yusof, 70 tahun, beliau tidak berasa kecewa Syamsul masih belum pulang ke rumah dan percaya bahawa anaknya masih merajuk.

“Dia telah bercakap dengan sepupu dan saudara mara kami yang dia sayangi. Dia mengatakan mahu pulang tetapi pada masa ini sibuk.

Yusof Haslam Yakin Anaknya, Syamsul Yusof, Akan Pulang Ke Rumah
Yusof bersikap terbuka memberi masa buat Syamsul.

“Mungkin dia masih merajuk. Sebagai ibu bapa, kami tidak ambil hati, tetapi anak-anak berbeza.

“Saya faham bahawa anak-anak mempunyai jalur kehidupan mereka sendiri. Saya percaya apa yang dia katakan kepada sepupunya adalah perasaan sebenarnya,” katanya kepada mStar.

Yusof berkongsi perkara ini semasa ditemui selepas tayangan perdana filem “Sheriff” di GSC Mid Valley, Kuala Lumpur pada malam Selasa.

Yusof Haslam Optimis Syamsul Akan Pulang

Walaupun tidak pulang untuk beraya bersama keluarga, Yusof yakin suatu hari nanti Syamsul pasti akan pulang bertemu dengannya dan isteri, Datin Patimah Ismail.

Buat masa ini, Yusof berkata beliau ingin memberi masa kepada Syamsul, kerana pengarah itu sibuk dengan filem terbarunya, “The Original Gangster.”

“Bagi saya, sama ada dia pulang atau tidak bukanlah masalah besar. InsyaAllah, dia akan pulang kerana saya dan isteri, kami terbuka dan tidak marah.

“Saya percaya dia akan pulang, InsyaAllah. Berikan dia sedikit masa, mungkin dia sibuk sekarang.

“Tidak mengapa, saya tidak mahu mengganggu dia. Sebagai ibu bapa, jika kita yang mencari dia, macam tidak sedap pula” katanya.

Doa dan Harapan Untuk Anak Sulung

Yusof juga menyatakan bahawa beliau dan isterinya sentiasa berdoa yang terbaik untuk anak sulung mereka.

“Saya dan isteri sentiasa berdoa yang terbaik untuk Syamsul. Walaupun Syamsul tidak bersama produksi saya, sebagai bapa yang memberikan peluang kepada dia untuk menjadi pengarah dari awal, saya berdoa agar filemnya ‘The Original Gangster’ akan diterima baik walaupun bukan bersama produksi saya,” katanya.

@mstarmalaysiaPart 2 – Yusof Haslam dedah perbualan Syamsul dengan sepupu, jawab dakwaan anak tak terurus #sembangentertainmenta #mstar #syamsulyusof

♬ original sound – mStar Official – mStar Official

Dalam kesibukan dan cabaran kehidupan, hubungan keluarga sering mengalami pasang surut.

Namun, kesungguhan Yusof Haslam dalam menerima dan memahami perasaan anaknya, Syamsul Yusof, mencerminkan kekuatan kasih sayang seorang ibu bapa.

Dalam doa dan harapannya, Yusof mengingatkan kita tentang pentingnya kesabaran dan pengertian dalam menjaga hubungan keluarga yang kukuh.

Dengan kasih sayang dan pengertian, Yusof yakin bahawa suatu hari nanti, Syamsul akan kembali ke pangkuan keluarganya.

Yusof Haslam Yakin Anaknya, Syamsul Yusof, Akan Pulang Ke Rumah
Yusof mendoakan kejayaan untuk filem terbaharu Syamsul.

Untuk rekod, Syamsul sebelum ini mengumumkan bahawa beliau berkahwin dengan pelakon Ira Kazar di Thailand pada 6 Januari tahun lalu.

Pada 14 Jun 2023, Syamsul sah bercerai talak satu dengan pelakon Puteri Sarah Liyana selepas 9 tahun berkahwin.

Yusof sebelum ini juga pernah menyatakan bahawa Syamsul sudah lama tidak pulang ke rumah tanpa mengetahui punca sebenar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top