ND Lala Mengaku Perceraian dan Poligami, Minta Berhenti Membuat Cerita Palsu

Selebriti terkenal era 80an, ND Lala (nama sebenarnya Dato’ Amir Hamzah Salleh), telah buka mulut untuk menjelaskan segala tuduhan dan kontroversi yang berkaitan dengan rumah tangganya. Setelah lama mendiamkan diri, ND Lala memaklumkan kepada orang ramai melalui media sosial bahawa beliau dan bekas isteri, Fauziah Sarman, telah sah berpisah pada bulan Ogos lalu dengan pengesahan mahkamah pada 5 September 2023.

Menurut ND Lala, perkahwinan mereka yang berlangsung selama 34 tahun berakhir pada 2 Ogos, ketika dia melafazkan talak kepada Fauziah di Masjid Ar Rahman, Bangsar. Penceraian resmi difailkan pada 7 Ogos, diikuti dengan pengesahan melalui mesej suara di WhatsApp pada 8 Ogos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ndlalaofficial (@ndlalaofficial)

ND Lala juga mengaku bahawa dia telah bernikah dengan Siti Munirah Abdul Ghani, dan bekas isteri tidak bersetuju dengan poligami.

“Memang benar saya sudah berkahwin dengan Siti Munirah Abdul Ghani. Memang benar bekas isteri tidak bersetuju dengan poligami, banyak kali ugut, desak, dan minta saya menceraikannya.”

Lebih lanjut, ND Lala mengingatkan semua pihak untuk menghormati privasi mereka, menekankan bahawa tidak ada keperluan untuk membicarakan perkara peribadi mereka, terutamanya di media sosial.

“Jadi, jalan sepatutnya adalah mencari solusi bukannya sensasi, kecuali seseorang itu memang inginkan publisiti untuk meraih sensasi.”

ND Lala Mengaku Perceraian dan Poligami, Minta Berhenti Membuat Cerita Palsu

ND Lala juga mengajak semua pihak untuk berhenti membuat cerita palsu, mengingatkan bahawa kebenaran akan akhirnya terungkai.

“Mungkin kita cerdik, tapi orang lain juga tak bodoh. Mungkin kita cantik, tapi orang juga tak hodoh. Mungkin kita alim, tapi orang lain pun tak jahil, jadi kita perlu tahu mana satu hak dan batil.

Berhentilah menipu, berhentilah buat cerita palsu. Berapa lama nak menipu, akhirnya orang akan tahu? Kebenaran akan menang.”

ND Lala Mengaku Perceraian dan Poligami, Minta Berhenti Membuat Cerita Palsu

Ini adalah perkembangan terkini dalam kontroversi rumah tangga ND Lala yang telah mencuri perhatian netizen dan media. Meskipun perpisahan mereka adalah perkara peribadi, beliau memilih untuk mengungkapkannya demi menghentikan spekulasi dan berita palsu yang berkembang di media sosial.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*